Χαρδαλιάς: Σε σκληρό lockdown Φωκίδα και Ανώγεια Ρεθύμνου | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Χαρδαλιάς: Σε σκληρό lockdown Φωκίδα και Ανώγεια Ρεθύμνου

Σε πολύ αυστηρό lockdown τίθενται από αύριο το πρωί η Π.Ε Φωκίδας και τα Ανώγεια Ρεθύμνου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι συγκεκριμένες περιοχές εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο», καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί πολύ το επιδημιολογικό φορτίο.

Ο κ. Χαρδαλιάς, τόνισε

«Από την έναρξη της πανδημίας, τα δεδομένα αλλάζουν. Μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.

Οι μεταλλάξεις επιβαρύνουν την κατάσταση σε όλη τη χώρα. Πρέπει να είμαστε φειδωλοί στις μετακινήσεις μας. Να μένουμε σπίτι και μόνο αν υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Οι περιοχές που τα τελευταία 24ωρα έχουν παρουσιάσει αισθητή επιβάρυνση είναι η Φωκίδα και ο δήμος Ανωγείων Ρεθύμνου. Ειδικά στα Ανώγεια διπλασιάστηκαν τα κρούσματα τις τελευταίες δύο μέρες. Στην Φωκίδα, τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν από 19 σε 59.

Τα μέτρα σε Φωκίδα και Ανώγεια θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο το πρωί στις 6» υπογράμμισε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός τόνισε επίσης ότι αύξηση του ιικού φορτίου καταγράφηκε και στις περιοχές: Καστοριά, Κοζάνη, Ιωάννινα, Καβάλα, Κιλκίς, Σέρρες, Ημαθία, Ζάκυνθος, Χανιά και Ρέθυμνο.