Τη Δευτέρα θα κατατεθούν 300.000 ευρώ σε κάθε δήμο που επλήγη από το σεισμό τόνισε ο Πέτσας

300.000 ευρώ θα λάβει κάθε δήμο που επλήγη από το σεισμό ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση, όπως έκανε γνωστό ο Στέλιος Πέτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών βρέθηκε σήμερα σε χώρο γηπέδου στο Δαμάσι, ο οποίος είναι οικισμός του Δήμου Τυρνάβου. Εκεί, διαμένουν προσωρινά σεισμόπληκτοι.

Ο κ. Πέτσας είχε τονίσει επίσης με δηλώσεις του προηγουμένως ότι οι πληγέντες θα λάβουν άμεση αποζημίωση ύψους 600 με 6.000 ευρώ.

Τον κ. Πέτσα συνόδευσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και οι δήμαρχοι Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας και Ελασσόνας Νίκος Γάτσας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε στο ΑΠΕ ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για την αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιοχές, οι οποίες επλήγησαν από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις τις προηγούμενες ημέρες και ότι στο πλαίσιο αυτό καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σήμερα πρόκειται να φτάσουν από το υπουργείο Υποδομών στις περιοχές Ελασσόνας – Τυρνάβου ένας πρώτος αριθμός 40 τροχόσπιτων, ώστε να μετεγκατασταθούν άνθρώποι οι οποίοι διαμένουν σε σκηνές.

Υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών πραγματοποιεί ελέγχους και αυτοψίες σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους, όπου υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν κριθεί ακατάλληλοι χώροι.