Σεισμός 6 ρίχτερ κοντά στην Ελασσόνα

Σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στις 12.00 το μεσημέρι κοντά στην Ελασσόνα.

Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός, ενώ αρκετά σπίτια στην ευρύτερη περιοχή έχουν ζημιές. Μάλιστα, ένας ηλικιωμένος άνδρας με κινητικά προβλήματα εγκλωβίστηκε στο σπίτι του, μετά την κατάρρευση ενός τοίχου. Ωστόσο, άνδρες της πυροσβεστικής παρενέβησαν για τον απεγκλωβισμό του.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα.

Λίγη ώρα αργότερα καταγράφηκαν νέοι μετασεισμοί μεγέθους 4,7, 4,2 και 4,9  Ρίχτερ στην ίδια περιοχή και με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. 

Από την άλλη, το Ευρωμεσογειακό εκτιμά ότι η ένταση της σεισμικής δόνησης ήταν 6,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 8 χιλιομέτρων, στα 23 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά της Λάρισας. 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας, είπε μεταξύ άλλων: «Προσπαθούμε να ελέγξουμε την όλη κατάσταση. Ο κόσμος όλος έχει τρομάξει και πανικοβληθεί με αποτέλεσμα να παραμένει εκτός σπιτιών, οι μαθητές στα προαύλια. Επικράτησε μια αναστάτωση ωστόσο θεωρώ πως μέχρι ώρας δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία. Ο σεισμός όχι μόνο ήταν αισθητός αλλά είχε και διάρκεια τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. Όλα τα κλιμάκια του δήμου είναι έτοιμα να κάνουν όλους τους ελέγχους στα κτίρια, προκειμένου να δούμε αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Μέχρις ώρας δεν έχουμε αναφορές για ζημιές και πτώσεις».