Πλακιωτάκης: Ενίσχυση ύψους 12 εκατ. ευρώ για το ακτοπλοϊκό δίκτυο - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Πλακιωτάκης: Ενίσχυση ύψους 12 εκατ. ευρώ για το ακτοπλοϊκό δίκτυο

Eνίσχυση συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ για την στήριξη του ακτοπλοϊκού δικτύου μέσω των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων εξασφάλισε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτή η στήριξη, έχει ως στόχο να αντιμετωπισθούν επαρκώς οι αρνητικές συνέπειες της συνεχιζόμενης πανδημίας στον κλάδο. Το ποσό της συνολικής ενίσχυσης για την ακτοπλοΐα ανέρχεται στα 79 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται και η στήριξη των ναυτικών και εργαζόμενων στον κλάδο η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αποζημίωση ειδικού σκοπού, παράταση ασφαλιστικής ικανότητας ανέργων ναυτικών και παροχής επιδόματος ανεργίας, κάλυψη μέρους των ενοικίων των ανέργων ναυτικών κ.α.

Για ολοκληρωμένο σχεδιασμό με την εφαρμογή σειράς μέτρων για την στήριξη τόσο των εταιρειών, όσο και των εργαζόμενων, έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε αφενός την προστασία της εργασίας και αφετέρου την απρόσκοπτη επικοινωνία ανάμεσα στη ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά μας» υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης.