Ν. Παππάς: Κινείστε εναντίον μου για μια διαδικασία κατά την οποία το Δημόσιο δεν δαπάνησε αλλά εισέπραξε - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Ν. Παππάς: Κινείστε εναντίον μου για μια διαδικασία κατά την οποία το Δημόσιο δεν δαπάνησε αλλά εισέπραξε

Για «διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική για τον κοινό νου» πρόταση της ΝΔ έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κατά την ομιλία του στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής εναντίον του για την υπόθεση Καλογρίτσα.

«Κινείστε εναντίον μου για μια διαδικασία κατά την οποία το Δημόσιο δεν δαπάνησε αλλά εισέπραξε», τόνισε ο νυν τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η διαδικασία αυτή είναι ένα «προϊόν ενός αδυσώπητου ανταγωνισμού μεταξύ της εθελοδουλίας απέναντι στα συμφέροντα και του θράσους απέναντι στον ελληνικό λαό» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον κ. Καλογρίτσα επεσήμανε ότι αποκλείστηκε από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες επειδή δεν κατέβαλε την πρώτη δόση για την άδεια. 3 εκατ. της εγγυητικής δεσμεύτηκαν υπέρ του Δημοσίου: «Τόσο πολύ τον βοηθήσαμε. Του δεσμεύσαμε τα χρήματα και τον αποκλείσαμε από τον διαγωνισμό» υπογράμμισε ο κ. Παππάς, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει μια αστική διαφορά μεταξύ δύο επιχειρηματιών, με την ΝΔ να σπεύδει να υιοθετήσει ένα μέρος των επιχειρημάτων του ενός μέρους και να αγνοεί τις θέσεις της άλλης πλευράς, όπως και τις σχετικές αποφάσεις των δικαστηρίων.

Υποστήριξε ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ (ν.4339) για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν είναι αντισυνταγματικός όπως ακούγεται, και ότι τα κανάλια αυτή τη στιγμή λειτουργούν με βάση ακριβώς αυτόν τον νόμο, ενώ απευθυνόμενος στην ΝΔ, την κάλεσε να τον καταργήσει, εάν όσα έλεγε ως αντιπολίτευση ισχύουν και σήμερα.

Για τις τηλεοπτικές άδειες, σημείωσε ακόμα «εάν θέλαμε τόσο πολύ να δώσουμε κανάλι στον κύριο, θα μπορούσαμε να δεχθούμε την αρχική λύση που μας πρότειναν οι καναλάρχες, δηλαδή να μη γίνει κανένας διαγωνισμός, και να υπάρξει ένα χαμηλό τίμημα 5-7 εκατ. για τον καθένα» κατέληξε.