Μιανμάρ: Παρατείνεται η κράτηση έξι δημοσιογράφων - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Μιανμάρ: Παρατείνεται η κράτηση έξι δημοσιογράφων

Δικαστήριο της Μιανμάρ αποφάσισε την συνέχιση της κράτησης έξι δημοσιογράφων, που συνελήφθησαν στις 27 Φεβρουαρίου κατά την κάλυψη των διαδηλώσεων που γίνονται εναντίον της δικτατορίας στην Ραγκούν.

Οι συλληφθέντες δημοσιογράφοι μετείχαν από τη φυλακή σε ακροαματική διαδικασία μέσω τηλεδιάσκεψης. Στους τελευταίους δεν έχει επιτραπεί να έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση με μέλη των οικογενειών τους ή δικηγόρους μετά τη σύλληψή τους.

Αντιδράσεις από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε την αντίθεσή του για τις συγκεκριμένες ενέργειες, καλώντας σε άμεση απελευθέρωση των δημοσιογράφων.

Σημειώνεται ότι οι αρχές της χώρας έχουν πραγματοποιήσει επιδρομές στα γραφεία τεσσάρων ανεξάρτητων δημοσιογραφικών οργανισμών τις τελευταίες μέρες.

Μάλιστα, οι στρατιωτικές αρχές αφαίρεσαν τις άδειες πέντε οργανισμών που δραστηριοποιούνταν στην κάλυψη των διαδηλώσεων.

Τουλάχιστον 35 δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Myamar Now, 19 εκ των οποίων είναι πλέον ελεύθεροι.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 70 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ 2.000 έχουν συλληφθεί κατά την καταστολή των διαμαρτυριών μετά την ανατροπή της Προέδρου Αούνγκ Σαν Σου Κι μέσω στρατιωτικού πραξικοπήματος, σύμφωνα με την οργάνωση Ένωση Βοήθειας των Πολιτικών Κρατουμένων.