Κορωνοϊός – Γερμανία: Υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού ο Χάικο Μάας

Υπέρ της εγκαθίδρυσης ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό τάσσεται ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας.

Μιλώντας στην εφημερίδα Bild, ο Μάας ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν εντατικές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, ιδιαίτερα για την εγκατάσταση του συστήματος στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι χάθηκε σημαντικός χρόνος, λόγω μη εξεύρεσης λύσεων για προβλήματα που θα έπρεπε να προβλεφθούν. Μάλιστα, τόνισε πως το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να είναι έτοιμο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Κατόπιν, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι « χρειάζεται να υπάρχει και η βεβαιότητα σχετικά με το εάν πράγματι οι εμβολιασμένοι είναι λιγότερο μεταδοτικοί», λέγοντας, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί ζήτημα αλληλεγγύης το να πρέπει οι εμβολιασμένοι να στερούνται τα δικαιώματά τους τους για περισσότερο από τον απαραίτητο χρόνο για λόγους δίκαιης αντιμετώπισης.

Κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη κορυφής της ΕΕ η Άγγελα Μέρκελ εκφράστηκε υπέρ των εργασιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γι’ αυτό το ζήτημα. Παρ’ όλα αυτά, διετύπωσε ενστάσεις σχετικά με πιθανά νομικά προβλήματα που τυχόν προκύψουν.