Κορωνοϊός - Βρετανία: Υψηλά ποσοστά αντισωμάτων στον πληθυσμό - Στους δρόμους οι πολίτες - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Κορωνοϊός – Βρετανία: Υψηλά ποσοστά αντισωμάτων στον πληθυσμό – Στους δρόμους οι πολίτες

Υψηλά ποσοστά αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού καταγράφονται στη Βρετανία, καθώς το 54,7% του πληθυσμού φαίνεται να έχει αναπτύξει αντισώματα έναντι του ιού.

Η εξέλιξη οφείλεται στον υψηλό αριθμό εμβολιασμών στη χώρα, καθώς 30,5 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν λάβει την πρώτη δόση, ενώ 3,7 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει και τη δεύτερη. Ταυτόχρονα, εκτιμάται ότι τα υψηλά ποσοστά αντισωμάτων που έχουν αναπτυχθεί αποδίδονται στη μόλυνση αρκετών πολιτών που νόσησαν το προηγούμενο διάστημα.

Ακόμα, τα στοιχεία φανερώνουν μία ισχνή κάμψη των αντισωμάτων στους ηλικιωμένους πολίτες. Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι αυτό δεν συνεπάγεται την ανυπαρξία ανοσίας.

Μαζική έξοδος στους δρόμους

Ο καλός καιρός των τελευταίων ημερών οδήγησε πολλούς Βρετανούς να βγουν από τα σπίτια τους, ώστε να απολαύσουν τις υψηλές θερμοκρασίες.

Επιπλέον, η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων δίνει την ευκαιρία για μερική απόδραση από την καθημερινότητα, αφού επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους έως και έξι ατόμων ή δύο οικογενειών.

Φωνές για χαλάρωση των μέτρων

Σ’ αυτό το πλαίσιο, αρκετοί εισηγούνται στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών, λόγω του χαμηλού αριθμού κρουσμάτων.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση σχεδιάζει την επαναλειτουργία των μη αναγκαίων καταστημάτων, κομμωτηρίων και γυμναστηρίων στις 12 Απριλίου, όπως επίσης και τον εξωτερικών χώρων των εστιατορίων και των παμπ.