Κικίλιας: Εξετάζουμε συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα για την πίεση στην Αττική

Την υλοποίηση συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας εξετάζει το υπουργείο Υγείας για να αντιμετωπιστεί η πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στην Αττική καλύτερα, σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας με δηλώσεις του κατά την επίσκεψη του στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ επεσήμανε πως υπάρχει δίκτυο για την παρατήρηση και επίβλεψη των μεταλλάξεων στη χώρα εδώ και αρκετές εβδομάδες

«Πάντα μας απασχολούν οι μεταλλάξεις. Οι επιστήμονες παγκοσμίως παρακολουθούν το φαινόμενο το οποίο δημιουργεί νέα δεδομένα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Γνωρίζω ότι όλοι έχουμε προσπαθήσει πολύ και υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όμως υπάρχει και η ελπίδα των εμβολίων που την βλέπουμε μπροστά μας. Είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε» σημείωσε.

Αναφορικά με τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ είπε ότι είναι παντού και κάνουν τεστ στους πολίτες με προσωπικό που διαθέτει υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού ώστε τα τεστ να διενεργούνται με ασφάλεια.

«Όπως προχωράμε με ταχείς ρυθμούς εμβολιασμού, εμβολιάζουμε και χτίζουμε τείχος ανοσίας και κάνουμε τεστ για να γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας» πρόσθεσε.