Η παγκόσμια καινοτομία της VITEX- Aνάπτυξη αντιικών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων σε βαμμένες επιφάνειες - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Η παγκόσμια καινοτομία της VITEX- Aνάπτυξη αντιικών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων σε βαμμένες επιφάνειες

Μεγάλη ελληνική καινοτομία από την VITEX A.E, καθώς το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας ανέπτυξε την τεχνολογία VAIROTM HealthcareTechnology η οποία είναι η πρώτη σε διεθνές επίπεδο που έχει αξιολογηθεί ότι προσφέρει υψηλής αποτελεσματικότητας αντιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες στις βαμμένες επιφάνειες, σύμφωνα με μετρήσεις από  τρία ευρωπαϊκά εργαστήρια.

Με την τεχνολογία VAIROTM, το χρώμα αναστέλλει την ανάπτυξη ιών και βακτηρίων – μεταξύ των οποίων και ο Covid-19 – και εκμηδενίζει σχεδόν τη δυνατότητα μετάδοσής τους, μέσω των βαμμένων επιφανειών.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, τις δοκιμές και τους ελέγχους που έγιναν στα εργαστήρια αυτά, το VAIROTM αδρανοποιεί το 99% – 99,99% των ιών (ανάμεσά τους και του SARS-CoV2), ενώ είναι εξίσου αποτελεσματική και στην εξουδετέρωση πολλών άλλων βακτηρίων.

Σύμφωνα με τον ο κ. Αριστοτέλη Νικολακόπουλο, Διευθυντή R&D, της VITEX, η εταιρία ανέπτύξε την τεχνολογία VAIRO, αξιοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας ειδικά σχεδιασμένα πολυμερή, αντιμικροβιακές δομές και εξειδικευμένη διαδικασία παραγωγής.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τα αποτελέσματα, αφού έχουμε τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε και να εφαρμόσουμε τη VAIRO σε αρκετά είδη οικοδομικών χρωμάτων και να προσφέρουμε λύσεις πραγματικής προστιθέμενης αξίας σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την μέγιστη αντιική και αντιβακτηριακή προστασία ιδιαίτερα σε χώρους αυξημένου υγειονομικού ενδιαφέροντος. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι ως τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της VITEX, για αυτή την προηγμένη τεχνολογία» υπογράμμισε ο κ. Νικολακόπουλος.