ΗΠΑ: Δυσφορία Μπάιντεν για την αποχώρηση της Τουρκίας από την ευρωπαϊκή σύμβαση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

ΗΠΑ: Δυσφορία Μπάιντεν για την αποχώρηση της Τουρκίας από την ευρωπαϊκή σύμβαση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Την αντίθεσή του με την αποχώρηση της Τουρκίας από την ευρωπαϊκή σύμβαση για την αντιμετώπιση της βίας εναντίον των γυναικών εξέφρασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Σε δήλωσή του, ο Μπάιντεν είπε, αρχικά, ότι «οι χώρες θα πρέπει να εργαστούν για την ενίσχυση και την επανεξέταση των δεσμεύσεών τους για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών, χωρίς την απόρριψη διεθνών συνθηκών που σχεδιάστηκαν για την προστασία των γυναικών και την απόδοση ευθυνών σε αυτούς που τις παραβιάζουν».

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος πρόσθεσε πως «αυτό είναι ένα αποκαρδιωτικό βήμα προς τα πίσω για το διεθνές κίνημα τερματισμού της βίας κατά των γυναικών παγκοσμίως».

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την συγκεκριμένη σύμβαση, απόφαση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.