ΗΠΑ: Έγκριση πακέτου οικονομικής ενίσχυσης 1,9 τρισ. δολαρίων από την Γερουσία | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

ΗΠΑ: Έγκριση πακέτου οικονομικής ενίσχυσης 1,9 τρισ. δολαρίων από την Γερουσία

Σχέδιο ανάκαμψης συνολικά ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων ενέκρινε η αμερικανική Γερουσία, έπειτα από μια μαραθώνια ψηφοφορία που διήρκεσε αρκετές ώρες.

Το σχέδιο αυτό του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα νομοθετικά πακέτα στην ιστορία των ΗΠΑ, εγκρίθηκε χάρη στις ψήφους των Δημοκρατικών γερουσιαστών, λαμβάνοντας συνολικά 50 ψήφους υπέρ.

Το νέο πακέτο τόνωσης προβλέπει μεταξύ άλλων 350 δισ. δολάρια για άμεση αποστολή επιταγών ύψους 1.400 δολαρίων σε κάθε Αμερικανό πολίτη, 350 δισ. δολάρια για οικονομική ενίσχυση στις πολιτειακές και τοπικές αρχές, 170 δισ. δολάρια για την επέκταση των επιδομάτων ανεργίας εκτάκτου ανάγκης με 400 δολάρια την εβδομάδα σε κάθε δικαιούχο, καθώς και κονδύλια για την ομαλή επανέναρξη της λειτουργίας των πανεπιστημίων και των σχολείων, αλλά και για εμβολιασμούς, επέκταση φοροαπαλλαγών κ.α.

Το κείμενο της συμφωνίας αυτής, θα τεθεί προς έγκριση την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων κι αν συμβεί αυτό, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορέσει να το επικυρώσει έως τις 14 Μαρτίου.