Επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Ιράκ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Ιράκ

Το Ιράκ αναμένεται να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος, υπό πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς η χώρα σπαράσσεται από την δράση του Ισλαμικού Κράτους.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Ιράκ, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα κυκλοφορήσει μέσα σε έρημους δρόμους, λόγω του lockdown που έχει επιβληθεί.

Παράλληλα, θα περάσει με ελικόπτερο από περιοχές που ελέγχονται από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί κατά σειρά την Βαγδάτη, τη Νατζάφ, το Ουρ, το Ερμπίλ, τη Μοσούλη και το Καρακός.

Αρχικά, ο ίδιος θα μιλήσει ενώπιον της ηγεσίας της χώρας, όπου θα γίνει λόγος τόσο για την φτώχεια που αντιμετωπίζει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού όσο και στους κινδύνους της χριστιανικής μειονότητας. Μάλιστα, ένα σημαντικό τμήμα των Χριστιανών αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα προηγούμενα χρόνια την πεδιάδα της Νινευί, μετά την κατάληψή της από το Ισλαμικό Κράτος. Ο Πάπας Φραγκίσκος σκοπεύει να απευθύνει κάλεσμα επιστροφής στους Χριστιανούς της περιοχής, καθώς από τους 102.000 χριστιανούς που έφυγαν από την Νινευί, μόνο οι 36.000 έχουν επιστρέψει. 

Το Σάββατο ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα συμμετάσχει σε προσευχή στην Ουρ, την κοιτίδα του Αβραάμ στο νότιο Ιράκ, μαζί με σιίτες, σουνίτες, γιαζίντι και σαβαίους θρησκευτικούς αξιωματούχους.