Εντός του Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων Α - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Εντός του Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων Α

Tην δυνατότητα να εμβολιαστούν όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα έχουν το επόμενο διάστημα, καθώς ανοίγει η πλατφόρμα εντός του τρέχοντος μήνας, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών από το Υπουργείο Υγείας σήμερα το απόγευμα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι μέχρι σήμερα και από την αρχή των εμβολιασμών έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 1.120.000 εμβολιασμοί πολιτών.

Οι ηλικιακές ομάδες που θα εμβολιαστούν είναι αυτές των 70-74 ετών και των 65-69 ετών, αλλά και όσοι κρίνεται ότι ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων Α (Σε αυτές τις ομάδες ανήκουν όσοι έχουν κάνει μεταμόσχευση ή βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση οργάνων, όσοι πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια, κυστική ίνωση, ακολουθούν αγωγή (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες ) για καρκινοπαθείς, όσοι έχουν σοβαρά χρόνια προβλήματα του αναπνευστικού, πάσχουν από σοβαρή ηπατική νόσο, βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή ή έχουν σύνδρομο down).

Η Επιτροπή εμβολιασμού ενέκρινε τον εμβολιασμού αυτής της κατηγορίας με το εμβόλιο της εταιρίας AstraZeneca. Στην συνέχεια θα εμβολιαστούν όσοι ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες 70-74 ετών και 65-69 ετών.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1.120.000 εμβολιασμοί.

373.000 άτομα έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, οπότε η πλήρης κάλυψη του του γενικού πληθυσμού ανέρχεται στο 7,3%.