Γερμανία: Επιβάλλονται αυστηρότεροι έλεγχοι από σήμερα στα σύνορα με τη Γαλλία - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Γερμανία: Επιβάλλονται αυστηρότεροι έλεγχοι από σήμερα στα σύνορα με τη Γαλλία

Aυστηροποιεί τους ελέγχους η Γερμανία στα σύνορα με τη Γαλλία, καθώς από σήμερα οι αρχές προχώρησαν σε πιο εκτεταμένους ελέγχους σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η πανδημία καλύτερα. Το ίδιο αναμένεται να κάνει την Τρίτη και η Ισπανία στα σύνορά της με την Γαλλία.

Τα μέτρα αναφορικά με την Γερμανία προβλέπουν ότι όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν από τη Γαλλία στη Γερμανία πρέπει να προσκομίζουν υποχρεωτικά πρόσφατο αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Σε ορισμένες μάλιστα περιοχές της Γερμανίας, όπως η Ρηνανία Παλατινάτο όσοι εισέρχονται από Γαλλικό έδαφος, μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα διάρκειας δύο εβδομάδων.

Η Γαλλική κυβέρνηση μέχρι στιγμής κρατάει ανοιχτά τα σχολεία και κλείνουν μονάχα οι τάξεις στις οποίες παρουσιάζεται κρούσμα. Ο Εμανουέλ Μακρόν ποντάρει στους μαζικούς εμβολιασμούς του πληθυσμού ώστε να ανοίξουν και άλλες δραστηριότητες, ωστόσο η ταχύτητα στην εμβολιαστική διαδικασία θα εξαρτηθεί από τις αφίξεις των νέων παρτίδων του εμβολίου.

Ο Γάλλος Πρόεδρος απαντώντας στις κριτικές πως δεν προχώρησε σε γενικό lockdown τουλάχιστον τον μήνα Φεβρουάριο, σημείωσε

«Δεν υπάρχει λόγος για κανένα mea culpa, καμία τύψη ή αποτυχία. Δικαιωθήκαμε γιατί δεν υπήρξε η προβλεπόμενη έξαρση».

Όλα αυτά στον απόηχο της απόφασης της Α. Μέρκελ η οποία ακύρωσε αυστηρότερα μέτρα για το Πάσχα και έκανε αυτοκριτική γι΄ αυτό το γεγονός.