Γαλλία: Σκοτώθηκε ο δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό σε δυστύχημα με ελικόπτερο

Νεκρός εντοπίστηκε ο επιχειρηματίας και βουλευτής Ολιβιέ Ντασό, γιος του Σερζ Ντασό και εγγονός του Μαρσέλ Ντασό,  ιδρυτή του γαλλικού αεροναυπηγικού κολοσσού Dassault Aviation, που κατασκευάζει μεταξύ άλλων  τα μαχητικά Mirage και Rafale. 

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στο Calvados της Νορμανδίας, στη Βόρεια Γαλλία.

Σε ανάρτηση στο Twitter, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, έγραψε: «Ηγέτης της βιομηχανίας, βουλευτής, τοπικός αιρετός, διοικητής εφέδρων στην πολεμική αεροπορία: σε όλη τη διάρκεια της διάρκεια της ζωής του δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί τη χώρα μας, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα. Ο ξαφνικός θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια. Οι σκέψεις είναι στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Ο Ολιβιέ Ντασό γεννήθηκε το 1951 στο αριστοκρατικό προάστιο Boulogne-Billancourt, με την περιουσία του να αποτιμάται σε 5 δισ. ευρώ. 

Παράλληλα, ο ίδιος ήταν βουλευτής με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών.

Η οικογένεια Ντασό έχει συνδεθεί με τον κλάδο της αεροπορίας.

Ακόμα, δραστηριοποιούνταν στα μέσα ενημέρωσης, αφού κατείχε την εφημερίδα Le Figaro.

Ο πατέρας του, Σερζ Ντασό, απεβίωσε πριν από τρία χρόνια από καρδιακή ανεπάρκεια, όντας ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας και ο 57ος στον κόσμο, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes.

Ο παππούς του, Μαρσέλ Ντασό, (1892 – 1986) ίδρυσε την Dassault το 1929. Το αρχικό όνομα της εταιρείας ήταν  Société des Avions Marcel Bloch, λόγω του γεγονότος ότι ο ίδιος είχε γεννηθεί με το επώνυμο Μπλοχ. Στη συνέχεια άλλαξε το επώνυμό του, αρχικά σε Μποχ-Ντασό, και αργότερα σε Ντασό, ψευδώνυμο που είχε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ο αδελφός του, Δάριος.