Αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να δοθούν οι αποζημιώσεις, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας επισκεπτόμενος τις σεισμόπληκτες περιοχές - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να δοθούν οι αποζημιώσεις, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας επισκεπτόμενος τις σεισμόπληκτες περιοχές

Τις πληττόμενες περιοχές από τον σεισμό στην Ελασσόνα επισκέφθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτό που είναι κρίσιμο τούτη την ώρα είναι ό,τι προβλέπει ο νόμος για την άμεση στήριξη των πληγέντων να γίνει γρήγορα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Κατά τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνιστά ευτύχημα το γεγονός ότι δεν υπήρξε από τις διαδοχικές σεισμικές δονήσεις κάποια ανθρώπινη απώλεια, ωστόσο παρατήρησε ότι οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες και οι ζημιές στα σπίτια είναι πολλές, καθώς πολλά σπίτια πλέον έχουν κριθεί ακατάλληλα.

«Αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να δοθούν οι αποζημιώσεις, να γίνουν οι αυτοψίες, να ξεκινήσουν γρήγορα οι αποκαταστάσεις και να προβλεφθεί η παρουσία των κατάλληλων κοντέινερ στην περιοχή εδώ, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να ανταπεξέλθουν σε ενδεχομένως άσχημες καιρικές συνθήκες τις επόμενες μέρες.

Επίσης κρίσιμο, πέραν των προβλεπόμενων αποζημιώσεων, είναι για τους επιχειρηματίες, τις επιχειρήσεις, να προβλεφθεί -ό,τι έγινε και στο μοντέλο της Εύβοιας- η εξάμηνη απαλλαγή τους από φορολογικές υποχρεώσεις» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Υγείας να δοθεί κατ΄εξαίρεση προτεραιότητα για τον εμβολιασμό των ανθρώπων που ζουν αυτές τις μέρες σε καταυλισμούς, σε σκηνές ή σε κοντέινερ.

«Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους, στον πόνο τους», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, «συνδράμουμε και πιστεύω ότι η ανταπόκριση από την πλευρά της πολιτείας πρέπει να είναι άμεση, γρήγορη και ουσιαστική. Είναι μια φυσική καταστροφή και πρέπει όλοι να ενώσουμε δυνάμεις για να την αντιμετωπίσουμε» κατέληξε μιλώντας στα ΜΜΕ.