Τσίπρας σε κυβέρνηση: Νομοθετείτε στα μουλωχτά- Σταματήστε να παίζετε παιχνίδια με τη δημοκρατία | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Τσίπρας σε κυβέρνηση: Νομοθετείτε στα μουλωχτά- Σταματήστε να παίζετε παιχνίδια με τη δημοκρατία

«Νομοθετείτε στα μουλωχτά. Αναλαμβάνετε την ευθύνη για το ότι αν δεν αναστείλετε την ψήφιση σήμερα θα υπάρξουν ευλόγως αντιδράσεις και συγκεντρώσεις.

Σας ζητώ την ύστατη στιγμή να αναστείλετε την ψήφιση του νομοσχεδίου σε συνθήκες έντονης έξαρσης της πανδημίας. Θα οδηγούσε στην αποκλιμάκωση. Και φέρτε το ίδιο νομοσχέδιο όταν θα υπάρχει η δυνατότητα να συζητηθεί χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη της εξάπλωσης του ιού. Σταματήστε να παίζετε παιχνίδια με τη δημοκρατία. Η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα».

Mε αυτά τα λόγια εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, απευθυνόμενος στην υπουργό Νίκη Κεραμέως την οποία κάλεσε να το αποσύρει.

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί για ένα σημαντικό ζήτημα «στα μουλωχτά», προκειμένου έτσι να μην προκαλούνται κοινωνικές αντιδράσεις και συγκεντρώσεις.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως επικοινωνιακή αθλιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη και ξεκαθάρισε ότι, στη χθεσινή του συνέντευξη, δεν είπε ότι αναλαμβάνει το ρίσκο για εξάπλωση του ιού από τις συγκεντρώσεις.

«Άλλαξε (σ.σ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) εσκεμμένα τις λέξεις από τη συνέντευξή μου για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ προσωπικά αναλαμβάνω το ρίσκο ενδεχόμενης επιδημιολογικής επιδείνωσης από τις διαμαρτυρίες πολιτών.

Με ρώτησε ο δημοσιογράφος αν δέχομαι το ρίσκο και απάντησα βεβαίως γι’ αυτό ζητώ από τη κυβέρνηση να το αποσύρει αν θέλει και νοιάζεται. Άλλο το δέχομαι πως υπάρχει ρίσκο και άλλο το αναλαμβάνω το ρίσκο! Προφανώς και το κατάλαβε ο εκπρόσωπός σας αλλά σε αυτό το σημείο αθλιότητας έχετε πέσει. Fake news διαστρέβλωση και αλλαγή λέξεων για εντυπώσεις» κατέληξε.