Τσίπρας: Ποιος την τοποθέτησε την κα. Μενδώνη σε αυτή τη θέση; Είδε… φως και μπήκε; - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Τσίπρας: Ποιος την τοποθέτησε την κα. Μενδώνη σε αυτή τη θέση; Είδε… φως και μπήκε;

Πως είναι δυνατόν να μην αποπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την δευτερολογία του στην Βουλή με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου, με αφορμή τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο ελληνικός λαός περιμένει απάντηση γιατί ο πρωθυπουργός δεν έχει παραιτήσει ακόμη την κυρία Mενδώνη από τη θέση της υπουργού Πολιτισμού.

«Στις 6 Φεβρουαρίου, είχαμε μια δημόσια καταγγελία εις βάρος του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη. Στις 8 του μηνός, η κυρία Μενδώνη έλεγε ότι ο κ. Λιγνάδης δεν άντεξε το κλίμα και οδηγήθηκε σε παραίτηση.

Την ίδια ημέρα, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, είπε ότι δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για Λιγνάδη, γι’ αυτό και δεν προχώρησε στη διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης, αν και όλο το διαδίκτυο βοούσε εις βάρος του. Στις 15 του μηνός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, κόμπιαζε και έλεγε ότι παραιτήθηκε ο κ. Λιγνάδης για προσωπικούς λόγους. Μόνο όταν υπήρξε καταγγελία για μη παραγεγραμμένο αδίκημα βγήκε η κ. Μενδώνη και στράφηκε εις βάρος του» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Στην συνέχεια απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και στην ολομέλεια αναρωτήθηκε «ποιος την τοποθέτησε την κα. Μενδώνη σε αυτή τη θέση; Είδε… φως και μπήκε; Μήπως τελικά μένει στη θέση της, γιατί εάν τυχόν φύγει θα πει ότι “εγώ αυτό τον άνθρωπο δεν τον ήξερα και ότι κάποιοι άλλοι με έβαλαν να τον τοποθετήσω σε αυτή τη θέση;” Ερωτήματα θέτω» κατέληξε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.