Τουρκία: Επεκτείνονται οι επιχειρήσεις κατά των Κούρδων - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Τουρκία: Επεκτείνονται οι επιχειρήσεις κατά των Κούρδων

Έτοιμη να επεκτείνει τις επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων μαχητών, μετά τον θάνατο 13 Τούρκων, είναι η κυβέρνηση της Άγκυρας, όπως ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία σε υποστηρικτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην επαρχία της Τραπεζούντας, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ανοχή στους τρομοκράτες. Ταυτόχρονα, προανήγγειλε την επέκταση των επιχειρήσεων σε περιοχές όπου υπάρχουν ακόμη απειλές, προσθέτοντας ότι η παραμονή στις συγκεκριμένες περιοχές θα γίνει για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκότωσαν 13 Τούρκους που είχαν συλληφθεί στο βόρειο Ιράκ. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται αξιωματικοί της αστυνομίας και του στρατού.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την ανακοίνωση που εξέδωσαν, η οποία χαρακτηρίστηκε «ανέκδοτο». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στην αμερικανική πλευρά, κάλεσε την Ουάσινγκτον να ξεκαθαρίσει την στάση της έναντι του Κουρδικού.