«Σύγκρουση» Μητσοτάκη- Τσίπρα στην Βουλή για το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια

Σφοδρή αντιπαράθεση από το βήμα της Βουλής είχαν νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία.

Ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση βάζη στα Πανεπιστήμια τάξη στο χάος το οποίο προκάλεσε και συντήρησε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η εικόνα στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν συναντάται σε κανένα άλλο πανεπιστήμιο του κόσμου, και επεσήμανε ως θετικό το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα παραβατικότητας και ανομίας μέσα σε αυτά. 

«Ο τέως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ είναι σήμερα γενικός συντονιστής στα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ επί των ημερών σας είναι βοηθός του προηγούμενου. Ο γενικός διευθυντής  ενημέρωσης είναι επικεφαλής της διαδικτυακής τηλεόρασης που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο συντονιστής ενημέρωσης είναι διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Σταματήστε την υποκρισία εσείς με την ΕΡΤ της Ακριβοπούλου και του Καψώχα ως όργανο στυγνής κομματικής προπαγάνδας» υπογράμμισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Χαρακτήρισε επιπροσθέτως ως υποκρισία την στάση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τα κολλέγια, σημειώνοντας ότι από την μια κατηγορεί την λειτουργία των κολλεγίων και επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προσκάλεσε αποφοίτους κολεγίων για κάλυψη θέσεων εκπαιδευτικών

«Είστε υποκριτής και από αυτή την ασθένεια δεν θα ξεφύγετε. Δεν υπάρχει εμβόλιο για την υποκρισία και τον λαϊκισμό σας» κατέληξε. 

Στον αντίποδα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για υποκρισία του Κ. Μητσοτάκη για την βία στα πανεπιστήμια, αναφερόμενος στον διορισμό του υφυπουργού Ναυτιλίας που όπως είπε έστειλε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο νοσοκομείο.

«Γι΄αυτό είσαστε υποκριτής κ. Μητσοτάκη όταν μας λέτε ότι ενδιαφέρεστε για την βία στα πανεπιστήμια» σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

Εν συνεχεία απάντησε στις θέσεις του κ. Μητσοτάκη αναφορικά με το θέμα του βαθμού εισαγωγής στα πανεπιστήμια, δηλώνοντας ότι «εκείνοι που δίνουν λευκή κόλλα είναι το 2-3% του συνόλου, ωστόσο με το νόμο που συζητείται αυτοί που αποτυγχάνουν στις εξετάσεις και θα μείνουν εκτός θα είναι περίπου το 25% του συνόλου.

Τα παιδιά που θα μείνουν εκτός, τι κριτήριο εισαγωγής θα έχουν για την εισαγωγή τους σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο; Μόνο το αν οι γονείς τους έχουν πορτοφόλι για να πληρώσουν. Και το λέτε, ενώ δήθεν κόπτεστε για την αριστεία» ανέφερε.

Για τις φωτογραφίες από το Κέμπριτζ και την Οξφόρδη που παρουσίασε ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι την διαδικασία την κάνουν φύλακες και όχι αστυνομικοί και ότι τελικά σε μια νύχτα η κυβέρνηση της ΝΔ έδιωξε εκατοντάδες φύλακες από τα πανεπιστήμια και τα σχολεία.

Αναφορικά με την ΕΡΤ και τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, επεσήμανε ότι ήταν πρωτοφανές το περιστατικό να τοιχοκολληθεί οδηγία στην αίθουσα παραγωγής για το τι πλάνα θα παίξουν από την πρωθυπουργική επίσκεψη στην Ικαρία, ζητώντας από τον Κ. Μητσοτάκη μια φράση συγγνώμης.

«Εσείς βάλατε τον διευθυντή του γραφείου σας, διευθυντή της κρατικής τηλεόρασης.

Η δημόσια τηλεόραση να διοικείται από ανθρώπους που θα διορίζονται από την επιτροπή θεσμών της Βουλής. Να φτιάξουμε μία τηλεόραση που θα είναι όαση αντικειμενικότητας. Το δέχεστε; Δεν το δέχεστε, γιατί δεν θέλετε να υπάρχει ούτε μία χαραμάδα που να ξεφεύγει από τον έλεγχό σας» τόνισε με δεικτικό τρόπο.