ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Η αποτυχία του κ. Μητσοτάκη έχει κουράσει τους πολίτες

Δριμεία κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβληθεί τα Σαββατοκύριακα στις 18:00 απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με ανακοίνωσή του τονίζει ότι για να έχουν ισχύ τα μέτρα, πρέπει πρώτα να δημοσιευτούν σε ΦΕΚ, σχολιάζοντας ακόμα δεικτικά ότι «δεν αρκεί ο λόγος του αυτοκράτορα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τις πραγματικές εστίες διασποράς. Ισχυρίζεται πως δεν κολλάει στα ΜΜΜ που στοιβάζονται οι άνθρωποι κάθε μέρα, δεν κολλάει στα σχολεία που άνοιξαν πάλι με αυξημένο αριθμό μαθητών, δεν κολλάει στα εργοστάσια που λειτουργούν χωρίς ελέγχους και τεστ. Κολλάει όμως εάν κάποιος θελήσει να περπατήσει μετά τις 6 το Σαββατοκύριακο.

Σε λίγες μέρες, όταν θα έχει γίνει πάλι η ζημιά, ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα, αφού αυτά θα έχουν αποτύχει. Η αποτυχία του έχει κουράσει τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη και το επιτελικό του κράτος πως σε δημοκρατικά πολιτεύματα για να έχουν ισχύ τα μέτρα πρέπει να βγουν σε ΦΕΚ. Δεν αρκεί ο λόγος του αυτοκράτορα.» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.