Στις αρχές Μαρτίου η έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Στις αρχές Μαρτίου η έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) αναμένεται να λάβει στις αρχές του Μαρτίου το εμβόλιο της Johnson & Johnson όπως δήλωσε η υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας, Ανιές Πανιέ-Ρυνασέρ.

Η δε διανομή του σύμφωνα με τον προγραμματισμό, πρόκειται να ξεκινήσει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη του Μαρτίου ή τις αρχές του Απριλίου. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου, πρόκειται να γίνει η παράδοση 600 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου.

«Το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δοθεί στις αρχές του Μαρτίου, αφού ο EMA πραγματοποιεί την αξιολόγηση όλων των δεδομένων που του έχει παραδώσει η Johnson & Johnson ώστε να γίνει δυνατή η κυκλοφορία του εμβολίου.

Οι πρώτες δόσεις θα πρέπει να φθάσουν στο τέλος του Μαρτίου-αρχές Απριλίου, αφού χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για την παραγωγή των δόσεων. Αυτό αποτελεί ακόμη αντικείμενο συνομιλιών με την εταιρεία», υπογράμμισε η Γαλλίδα υπουργός.

Σύμφωνα με την Ανιές Πανιέ-Ρυνασέρ, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν το συγκεκριμένο εμβόλιο θα χρειάζεται μόνο μία δόση, ή και αναμνηστικές.

Στις ΗΠΑ, ήδη οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές έδωσαν χθες την έγκρισή τους για επείγουσα χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson για άτομα άνω των 18 ετών.