Πολιτική αντιπαράθεση για την απεργία πείνας του Κουφοντίνα - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Πολιτική αντιπαράθεση για την απεργία πείνας του Κουφοντίνα

Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση, αυτήν την φορά με αφορμή την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις χθες με την ραγδαία επιδείνωση της υγείας του καταδικασμένου μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την κυβέρνηση να αλλάξει στάση, καθώς όπως έγραψε «η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή».

Το Μέγαρο Μαξίμου σήμερα απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε ότι ζητά «προνομιακή μεταχείριση» του Κουφοντίνα, αντί να του ζητήσει να διακόψει την απεργία πείνας.

Την θέση ότι «πρέπει να αποφευχθεί ο θάνατος» του απεργού πείνας εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, με την συμπλήρωση πως «η Δημοκρατία τιμωρεί, δεν εκδικείται, δεν εκβιάζεται».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει «Οι πράξεις του Κουφοντίνα έχουν κριθεί πολιτικά, ηθικά και νομικά με την καταδίκη του. Σήμερα όμως δεν κρίνεται αυτό, αλλά το δικαίωμα ενός κρατούμενου στη δίκαιη κι αξιοπρεπή μεταχείριση, το οποίο θυσιάζεται στο βωμό των επιλογών της κυβέρνησης, που κάνει επίδειξη κρατικής πυγμής κι αναζητά άλλοθι καταστολής με τελικό αποδέκτη το λαό» καταλήγει η τοποθέτηση του Περισσού.

Στο μεταξύ, όπως είναι γνωστό από χθες, επιδείνωση παρουσίασε η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Νοσοκομείου Λαμίας.

«Το προσωπικό της ΜΕΘ τηρώντας απόλυτα την κείμενη Νομοθεσία, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προβαίνει στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων και απαραίτητων Ιατρο – φαρμακευτικων ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών της πολυήμερης άρνησης λήψης τροφής και τελευταίως και υγρών.

Επίσης, το Ιατρο – νοσηλευτικό προσωπικό, τονίζει ότι συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας προς το σκοπό της διασφάλισης της υγείας του ασθενούς με απόλυτο σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα», τονίζεται στην ανακοίνωση από το νοσοκομείο Λαμίας όπου και νοσηλεύεται ο Δ. Κουφοντίνας.