Πέτσας: Εκτιμάμε πως μέσα Μαρτίου θα μπορέσει να ανοίξει η αγορά- Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες

«Είμαστε κοντά στο τέλος ενός πρωτοφανούς δράματος. Νομίζω ότι αν προχωρήσουμε όπως είναι το πρόγραμμά μας για τους εμβολιασμούς, οι οποίοι επιταχύνονται πολύ από τις 15 Μαρτίου και μετά και ο Απρίλιος θα είναι ένας μήνας μαζικών εμβολιασμών, το Πάσχα θα είναι πολύ καλύτερο» επεσήμανε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά

Κατά τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, το φετινό Πάσχα δεν θα έχει καμία σχέση με το περσινό και «την κλειστή κατάσταση που βιώσαμε πέρυσι» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα εξέφρασε την εκτίμηση ότι το λιανεμπόριο θα μπορέσει να ανοίξει στα μέσα Μαρτίου.

Χαρακτήρισε ως κρίσιμες τις επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς όπως είπε πρέπει να πέσει το επιδημιολογικό φορτίο ώστε να ανοίξει η αγορά. Σε μια τέτοια περίπτωση φυσικά, θα ανοίξει με μέτρα.

«Ακόμα και τώρα βλέπουμε μια πολύ υψηλή κίνηση, ενώ η αγορά είναι κλειστή. Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες για να μπορέσουμε να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο για να ανοίξει η αγορά. Πιστεύω ότι οι επόμενες 10 μέρες δεδομένου ότι αρκετές περιοχές πλέον έχουν αρκετά κρούσματα θα δημιουργήσουν ένα κλίμα που θα είναι αντίθετο στον εφησυχασμό που είδαμε το προηγούμενο διάστημα και θα μαζευτούν τα κρούσματα» σημείωσε.

Κατά τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, τα μέσα Μαρτίου είναι ένα χρονικό ορόσημο πολύ σημαντικό και καθοριστικό. «Εκτιμάμε πως μέσα Μαρτίου θα μπορέσει να ανοίξει η αγορά», κατέληξε ο κ. Πέτσας.