Ντράγκι: Όλοι βοηθούν στην ανοικοδόμηση της χώρας - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Ντράγκι: Όλοι βοηθούν στην ανοικοδόμηση της χώρας

Τους κύριους άξονες της πολιτικής της νέας κυβέρνησης της Ιταλίας παρουσίασε ο Μάριο Ντράγκι στη Γερουσία.

Αρχικά, ο Μάριο Ντράγκι ανέφερε ότι όλοι βοηθούν στην ανοικοδόμηση της χώρας, ευχαριστώντας τα κόμματα που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση.

Ακόμα, ο ίδιος έκανε λόγο για «κυβέρνηση ανοικοδόμησης», όπως ήταν η πρώτη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παράλληλα, ο νέος Πρωθυπουργός τόνισε τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής, που είναι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Επίσης, η νέα ιταλική κυβέρνηση θα δώσει έμφαση στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, καθώς και στην ενίσχυση της πράσινης οικονομίας.

Αναφερόμενος στα γεωπολιτικά ζητήματα, επεσήμανε πως «τα Βαλκάνια, η Ανατολική Μεσόγειος, η Λιβύη και γενικότερα, η Αφρική» αποτελούν περιοχές ενδιαφέροντος για την Ρώμη. Την ίδια στιγμή, ο Μάριο Ντράγκι είπε ότι θα ενισχυθούν οι δεσμοί με την Γερμανία και την Γαλλία, αλλά και με χώρες όπως η Μάλτα, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Κύπρος.

Για το μεταναστευτικό, ο πρώην Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης μίλησε για την ανάγκη μιας περισσότερο ισοβαρούς κατανομής μεταξύ των χωρών πρώτης εισόδου και των υπολοίπων κρατών – μελών της ΕΕ.

Ολοκληρώνοντας, έκανε αναφορά στην ενίσχυση της απασχόλησης, τονίζοντας την ανάγκη διαπίστωσης των παραγωγικών δραστηριοτήτων που πρέπει να ενισχυθούν και εκείνων που πρέπει να βοηθηθούν ώστε να αλλάξει η παραγωγική κατεύθυνσή τους.