Μόσιαλος: Επαρκή τα νέα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού

Πρόταση για την ενίσχυση της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων με περισσότερες ειδικότητες κατέθεσε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο κ. Μόσιαλος είπε, αρχικά, ότι «αυτό όμως που χρειάζεται να γίνει από εδώ και εμπρός είναι μια σειρά πραγμάτων. Πρώτον η επιτροπή πρέπει να ενισχυθεί και με περισσότερες ειδικότητες. Με αναλυτές μεγάλων δεδομένων. Με αναλυτές της Επιστήμης της Συμπεριφοράς».

Ταυτόχρονα, έφερε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, σημειώνοντας: «Παραδείγματος χάριν, γιατί θα κλείσει η κυκλοφορία από τις 18:00 και όχι από τις 19:00 ή τις 20:00; Υπάρχει μια διεθνής εμπειρία που να τεκμηριώνει ότι θα αλλάξει η συμπεριφορά με τέτοιο τρόπο που να δικαιολογεί αυτό το μέτρο; Είναι διαφορετικό. Εάν θα πρέπει να κλείσουμε τα σχολεία επομένως υπάρχει κάποια διεθνής εμπειρία η οποία να δείξει ότι θα σταματήσει η διασπορά σε τέτοιο βαθμό λόγω του κλεισίματος του σχολείου ή είναι θέμα κινητικότητας, ότι δηλαδή πηγαίνουν οι γονείς που πηγαίνουν να πάρουν τα παιδιά από τα σχολεία».

Ακόμα, ο κ. Μόσιαλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταστεί αναγκαία μια τρίτη δόση του εμβολίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεταλλάξεις.

Τέλος, ο ίδιος χαρακτήρισε επαρκή τα μέτρα για την ανάσχεση του τρίτου κύματος, συμπληρώνοντας πως πιθανή επιδείνωση της κατάστασης θα οδηγούσε στην ανάγκη λήψης νέων μέτρων.