Μικρά βέλη

  • Στα σοβαρά τώρα γιατί το σκεφτόμουν: Που να ξέρει η Μενδώνη και η κάθε Μενδώνη εάν ο άλλος είναι αυτός που είναι εν πάση περιπτώσει (επικίνδυνος όπως τον χαρακτήρισε η υπουργός) και τι κάνει στο κρεβάτι του;

Ξέρεις κάποιο δημόσιο πρόσωπο από την επαγγελματική του πορεία και όχι από την κρυφή προσωπική του ζωή.

Όλα στον βωμό της πολιτικής όμως. Αντιπολιτευτική τακτική, τα πάντα γι΄ αυτό!

  • Οι άστεγοι στην Ρουμανία εμβολιάζονται.  Μπράβο στην Ρουμανική κυβέρνηση. Σκέφτεται όλες τις κοινωνικές ομάδες ανεξαιρέτως. To ίδιο πρέπει να κάνουν οι κυβερνήσεις όλων των χωρών. Κοινωνική προστασία και κοινωνική αλληλεγγύη, ένα βασικό ζητούμενο σήμερα.
  • Όντως ήταν απαράδεκτο- το λιγότερο- να μένουν χωρίς ρεύμα και νερό περιοχές στην Αττική για πάνω από ένα 24ωρο. Υπάρχουν ευθύνες και τις έχουν πολλοί.

Αλλά ποιος να κάνει αντιπολίτευση και πόσο πειστική να είναι όταν είχες Μάτι και Μάνδρα;

  • Oι κάθε λογής Λιγνάδηδες είναι δυστυχώς παντού. Σε όλους τους χώρους. Άτομα υπεράνω πάσης υποψίας που λένε. Μερικοί με  «φήμη».

Όσο για τους ψαρωμένους που μπαίνουν στον χώρο της showbiz, ας σταματήσουν να γλείφουν για να πάρουν θέσεις. Ζητείται αξιοπρέπεια.

Τα «τιμή μου που σας γνώρισα» τέλος. Αυτά, μόνο για τους λίγους που έχουν ηθική και αξίζουν πραγματικά.

Ένας βούρκος που λάμπει είναι ο χώρος του θεάματος στην Ελλάδα. Ευρύτερα. Ένας βούρκος με πολλούς συνενόχους που ξέρουν και δεν μιλούν. Τελειώνει κι αυτό τώρα ευτυχώς.

Κατέρρευσαν τα ψεύτικα είδωλα.

Η κοινωνία μας είναι η ώρα να αλλάξει προς το καλύτερο.

  • Θέλει προσοχή η Τουρκία. Έχει στρατηγική. Μπλοφάρει, προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο, ακόμα και με σαπάκια τύπου «Τσεσμέ». Θέλει μεγάλη προσοχή και το επόμενο χρονικό διάστημα. Μάτια ανοιχτά από την Αθήνα. Δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη και- κατά τα ψέματα- σοβαρός διάλογος δεν μπορεί να γίνει με την Άγκυρα. Ευτυχώς- αχρείαστη να είναι- πάντα μπορεί να έρθει ουσιαστική βοήθεια από την Γαλλία. Η οποία δεν αστειεύεται καθόλου.
  • Όπως έλεγε ο μεγάλος Σεραφείμ Φυντανίδης:

«Το δόγμα διχάζει, η αμφιβολία ενώνει».

Ας το έχουμε όλοι μας, πάντα, κατά νου. Kαι ο νοών νοείτω.

Δ. Κυριακού