Μιανμάρ: Διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος – Κόπηκαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν στη Γιαγκόν της Μιανμάρ για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του στρατιωτικού πραξικοπήματος που ανέτρεψε την κυβέρνηση της χώρας.

Κρατώντας κόκκινες σημαίες, το χρώμα του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία (το κόμμα της Αούνγκ Σαν Σου Κι), οι διαδηλωτές φώναζαν «κάτω η στρατιωτική δικτατορία, ζήτω η δημοκρατία».

Διακοπή λειτουργίας των social media

Από την άλλη πλευρά, η στρατιωτική κυβέρνηση προχώρησε σε νέα μέτρα εναντίον της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με το Twitter και το Instagram να μπαίνουν στη λίστα.

Την Παρασκευή ο ΟΗΕ επικοινώνησε με την στρατιωτική κυβέρνηση της ασιατικής χώρας, με τον γενικό γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες να επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις για άμεση απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.

Σε δηλώσεις του ο Γκουτέρες είπε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες σε επίπεδο διεθνούς κοινότητας για την ακύρωση του πραξικοπήματος.

Ωστόσο, το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε μόνο την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, χωρίς όμως να καταδικάσει το πραξικόπημα, καθώς Ρωσία και Κίνα τάχθηκαν εναντίον της καταδίκης.