Λιβύη: Ο Ντμπεϊμπά ανακοίνωσε τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης

Τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης που θα αναλάβει τις τύχες της Λιβύης για τους επόμενους μήνες ανακοίνωσε ο μεταβατικός Πρωθυπουργός Άμπντελ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Ντμπεϊμπά ανέφερε ότι υποβλήθηκαν η πρόταση και τα κριτήρια επιλογής των μελών του υπουργικού συμβουλίου στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου βάσει των προβλέψεων του ΟΗΕ.

Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε πως στόχος του είναι η ενότητα της χώρας, με την επιλογή των προσώπων να βασίζεται στις ικανότητές τους.

Κατά την συνέντευξη Τύπου ο Ντμπεϊμπά δεν ανακοίνωσε ούτε τα ονόματα των Υπουργών, ούτε τον αριθμό των μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Ακόμα, ο Ντμπεϊμπά δήλωσε πως η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της Δυτικής, της Ανατολικής και της Νότιας Λιβύης αποτελεί προτεραιότητα, ώστε να οδηγηθεί η Λιβύη σε εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του, το Κοινοβούλιο καλείται να δώσει θετική ψήφο μέχρι τις 19 Μαρτίου. Παρ’ όλα αυτά, παρατηρείται διαφωνία για τον τόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης, καθώς ο Πρόεδρος Ακίλα Σάλεχ προτείνει την πόλη της Σύρτης, ενώ 140 βουλευτές τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής στην Σαμπράτα της Δυτικής Λιβύης.