Κορωνοϊός: Επίθεση Σολτς στην Φον ντερ Λάιεν για το πρόγραμμα εμβολιασμού | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κορωνοϊός: Επίθεση Σολτς στην Φον ντερ Λάιεν για το πρόγραμμα εμβολιασμού

Σφοδρή επίθεση εναντίον της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού εξαπέλυσε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου της γερμανικής κυβέρνησης που διεξήχθη την Δευτέρα, ο Σολτς είπε ότι η πολιτική της επικεφαλής της Κομισιόν είναι «πραγματικά σκ…ά», προσθέτοντας ότι η Γερμανία «δεν μπορεί να αφήσει αυτά τα σκ…ά» να επαναληφθούν».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, η Άγγελα Μέρκελ άφησε τον Όλαφ Σολτς να εκφραστεί, μέχρι την αναφορά του εναντίον της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Παρ’ όλα αυτά, το κλίμα φαίνεται να είναι βαρύ για την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την Μέρκελ να την υπερασπίζεται σταθερά.

Ακόμα, η Bild σημειώνει ότι εκφράζεται δυσαρέσκεια και για την Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, εξαιτίας της μη εξασφάλισης συμβολαίου με την Pfizer μέχρι τον Νοέμβριο, κάτι που οι ΗΠΑ και η Βρετανία πέτυχαν.

Οι καθυστερήσεις στην παράδοση εμβολίων στα κράτη – μέλη έχει προκαλέσει ανησυχία. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες έχουν εκφραστεί σκέψεις για προμήθεια εμβολίων από την Ρωσία, με την Άγγελα Μέρκελ να συζητά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για το ενδεχόμενο συνδρομής στην παραγωγή του Sputnik V.