Κορωνοϊός – Βρετανία: Εξετάζεται ο εμβολιασμός για άτομα κάτω των 50 ετών στους χώρους εργασίας

Το σενάριο των εμβολιασμών των πολιτών κάτω των 50 ετών εξετάζει η Βρετανία.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Telegraph» ανέφερε ότι Υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον σχεδιάζουν την προστασία των ενηλίκων και κυρίως των εργαζομένων που ασκούν τα καθήκοντά τους στους χώρους εργασίας.

Μάλιστα, η κυβέρνηση σχεδιάζει την αποστολή κινητών ομάδων εμβολιασμού σε εργασιακούς χώρους, με την προτεραιότητα να δίνεται σε υπαλλήλους υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, δασκάλους, οδηγούς φορτηγών, εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ και υπαλλήλους σε εργοστάσια τροφίμων.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής για τον εμβολιασμό στη Βρετανία, Ναντίμ Ζαχάουι, επεσήμανε πως πάνω από 13 εκατ. πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Μάλιστα, η βρετανική κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο τη χορήγηση 15 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού προβληματίζουν τις βρετανικές αρχές, καθώς το εμβόλιο της AstraZeneca δείχνει να μην είναι αποτελεσματικό. Γι’ αυτό τον λόγο, εξετάζεται η πιθανότητα διενέργειας τρίτου εμβολιασμού, καθώς και ετήσιου εμβολιασμού τα επόμενα χρόνια.