ΓΣΕΒΕΕ: Απειλή λουκέτου για τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις

Υπό απειλή αναστολής λειτουργίας βρίσκονται τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις, ανέφερε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς.

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, ο κ. Καββαθάς ανέφερε ότι τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις έχουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα, ενώ δύο στις δέκα έχουν ταμειακά διαθέσιμα για ένα μήνα. Την ίδια στιγμή, σημείωσε ότι μόλις το 16% των επιχειρήσεων έχουν ταμειακά διαθέσιμα για διάστημα άνω του ενός μήνα.

Παράλληλα, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις τηρούν τα μέτρα προστασίας, τονίζοντας ότι η μέθοδος click inside βοηθά την λειτουργία της αγοράς.

Μάλιστα, ο κ. Καββαθάς απηύθυνε κάλεσμα για την εξεύρεση συμβιβασμού μεταξύ προστασίας της δημόσιας υγείας και λειτουργίας των καταστημάτων.

Αναφορικά με την εστίαση, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επεσήμανε ότι πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο, με την επόμενη ημέρα να φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολη.

Τέλος, ανέφερε ότι ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εμφανίστηκε προβληματισμένος με το σύνολο των κρουσμάτων, στοιχείο που ίσως επηρεάσει την επαναλειτουργία της αγοράς.