Αρμενία: Απόπειρα πραξικοπήματος κατήγγειλε ο Πασινιάν – Παραίτηση της κυβέρνησης ζητά η αντιπολίτευση

Απόπειρα πραξικοπήματος στην Αρμενία για την ανατροπή της κυβέρνησης κατήγγειλε ο Πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, οι στρατιωτικοί ζήτησαν την παραίτηση τόσο του ιδίου όσο και της κυβέρνησής του.

Από την πλευρά του, το κόμμα Ευημερούσα Αρμενία κάλεσε τον ίδιο να παραιτηθεί, με στόχο να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, υποστηρικτές του Αρμένιου Πρωθυπουργού συγκεντρώθηκαν στο Ερεβάν για να εκφράσουν την στήριξή τους στον ίδιο, ενώ αντίπαλοί του διαδήλωσαν εναντίον της κυβέρνησής του στην πρωτεύουσα της χώρας.

Την Τετάρτη, ο Νικόλ Πασινιάν προχώρησε στην παύση τον αναπληρωτή αρχηγού του στρατιωτικού επιτελείου, Τιγκράν Χατσατριάν, το οποίο αντέδρασε έντονα στην απόφαση.

Αιτία για την παύση του αναπληρωτή αρχηγού του γενικού επιτελείου ήταν δηλώσεις του τελευταίου στον Τύπο με τις οποίες αμφισβήτησε την αξιοπιστία του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Iskander κατά την διάρκεια του πολέμου του Καραμπάχ.

Η ήττα της Αρμενίας στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ έχει προκαλέσει έντονη πολιτική αναταραχή στην Αρμενία, με τον Πασινιάν να δέχεται σφοδρή επίθεση για την έκβαση της διαμάχης.