Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης φόρτωσε ευθύνες στην επιτροπή των επιστημόνων, προκειμένου έτσι να ξεφορτωθεί τις δικές του ευθύνες

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια σύσκεψης που είχε με λοιμωξιολόγους με θέμα την πορεία της πανδημίας και την εξέλιξη της διαδικασίας του εμβολιασμού.

Ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο ρυθμός εμβολιασμού είναι εξαιρετικά αργός, εκφράζοντας τον φόβο του ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται χωρίς πυξίδα, «τόσο για την ενίσχυση του ΕΣΥ όσο όμως και για την επάρκεια και ταχεία αξιοποίηση των εμβολίων στη χώρα μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ακόμα ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή αναφορικά με την πορεία της πανδημίας, συμπληρώνοντας πως παρά το παρατεταμένο lockdown η εξάπλωση του ιού στη κοινότητα επιμένει, ενώ έχουμε μπροστά μας τρεις δύσκολους χειμερινούς μήνες. 

Άσκησε δριμεία κριτική κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας ότι ο τελευταίος δείχνει να έχει άγνοια κινδύνου «καθώς προχθές προκειμένου να δικαιολογήσει τον απελπιστικά χαμηλό ρυθμό του εμβολιασμού, δήλωσε ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει» σημείωσε, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει στοιχειώδης συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

«Την οποία επιμόνως ο κ. Μητσοτάκης αρνείται. Και σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και μια εμφανή πια προσπάθεια να φορτώσει ευθύνες στην επιτροπή των επιστημόνων και τους γιατρούς, προκειμένου έτσι να ξεφορτωθεί τις δικές του ευθύνες για τις δικές του αποφάσεις» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.