Τα νεότερα για την εκταμίευση της επιστρεπτέας προκαταβολής, του επιδόματος θέρμανσης και των ενοικίων

Στην εκταμίευση του επιδόματος θέρμανσης, της επιστρεπτέας προκαταβολής 5 και των ενοικίων αναφέρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι για το επίδομα θέρμανσης διεξάγεται επεξεργασία των αιτήσεων, ενώ θα ακολουθήσει υπουργική απόφαση που θα ορίσει την κατανομή των πόρων που θα δοθούν σε όσους έκαναν αγορές καυσίμων.

Σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή 5, ο αρμόδιος Υπουργός σημείωσε ότι μετά την αυριανή λήξη της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων θα καθοριστεί ο αλγόριθμος που θα οριστικοποιήσει το ύψος των δανείων όσων περιληφθούν στη λίστα των δικαιούχων. Η εκταμίευση των πόρων θα ξεκινήσει από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, ώστε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των κουρεμένων ενοικίων, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι σήμερα ξεκινούν οι πληρωμές για το ενοίκιο του Νοεμβρίου, ενώ θα ολοκληρωθούν εντός Φεβρουαρίου. Οι αποζημιώσεις των ενοικίων Δεκεμβρίου θα καταβληθούν έως τις 15 Φεβρουαρίου και ο στόχος είναι οι αποζημιώσεις για τα ενοίκια του Ιανουαρίου να δοθούν έως τα τέλη του επόμενου μήνα.

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι όσες επιχειρήσεις άνοιξαν σήμερα θεωρούνται πληττόμενες, τονίζοντας ότι παρέχεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν όλα τα σχετικά μέτρα στήριξης.