Ταραντίλης: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να βλέπει παντού αποτυχίες- Το σχέδιο εμβολιασμού θα υλοποιηθεί | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ταραντίλης: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να βλέπει παντού αποτυχίες- Το σχέδιο εμβολιασμού θα υλοποιηθεί

Απάντηση στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα κατά της κυβέρνησης για τον ρυθμό και την διαθεσιμότητα των εμβολίων, έδωσε ο Χρήστος Ταραντίλης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να βλέπει παντού αποτυχίες και ότι τελικά το σχέδιο εμβολιασμού θα υλοποιηθεί και η χώρα μας θα κερδίσει και αυτή τη μάχη.

«Στις 2 Νοεμβρίου 2020 ο κ. Τσίπρας μιλούσε για “εμπόριο ελπίδας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη” και “για ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί”.

Λιγότερο από δύο μήνες μετά, ευτυχώς για τους πολίτες, το εμβόλιο ήρθε στην Ελλάδα και η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει έγκαιρα την προετοιμασία ώστε να αρχίσει αμέσως ο εμβολιασμός με σχέδιο και πρόγραμμα.

Τώρα ο κ. Τσίπρας προεξοφλεί πως “ούτε του χρόνου τέτοιον καιρό δεν υπάρχει πιθανότητα για τη δημιουργία της λεγόμενης ανοσίας της αγέλης”», αναφέρει ο κ. Ταραντίλης σχετικά με τις αιχμές του Αλέξη Τσίπρα που εξέφρασε την ανησυχία του πως αυτή τη στιγμή ο ρυθμός είναι τόσο χαμηλός, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι μπορεί να χαθεί και ολόκληρο το 2021 χωρίς να έχει επιτευχθεί ανοσία στην κοινότητα.

Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι η χώρα μας έχει εξασφαλίσει εμβόλια για όλους τους πολίτες. Αυτή τη στιγμή η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, θα επιταχυνθεί κατά πολύ το αμέσως επόμενο διάστημα με την παραλαβή περισσότερων εμβολίων και η συλλογική ανοσία θα έχει επιτευχθεί το καλοκαίρι.

Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να βλέπει παντού αποτυχίες. Η διαρκής επένδυση στην καταστροφή έρχεται σε αντίθεση με τα αισθήματα και τις προσδοκίες των Ελλήνων. Το σχέδιο εμβολιασμού θα υλοποιηθεί και η χώρα μας θα κερδίσει και αυτή τη μάχη», σημείωσε ο κ. Ταραντίλης.