Σταϊκούρας: Αυξημένη συμμετοχή στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 – Πιθανότητα ολιγοήμερης παράτασης

Στις 437.293 έφτασαν οι αιτήσεις για την συμμετοχή στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 μέσω της πλατφόρμας myBussinessSupport, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ολιγοήμερης παράτασης για την υποβολή αιτήσεων, σημειώνοντας ότι θα συνεκτιμηθούν τα αιτήματα των φοροτεχνικών και της αγοράς.

Παράλληλα, είπε ότι στόχος είναι η εκταμίευση των χρημάτων εντός Ιανουαρίου, ενώ θα αποφασιστεί ο κατάλληλος αλγόριθμος για την διανομή των ποσών στους δικαιούχους.

Επιπλέον, προανήγγειλε νέο γύρο Επιστρεπτέας Προκαταβολής τον Μάρτιο.

Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, ο αρμόδιος Υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι έχουν πραγματοποιηθεί 700.000 αιτήσεις.

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως η διάρκειά τους θα εξαρτηθεί από την ισχύ της υγειονομικής κρίσης.

Τέλος, για το Ταμείο Ανάκαμψης ανέφερε ότι οι αρχικοί πόροι θα αρχίσουν να διατίθενται κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, με την έμφαση να δίνεται στην πράσινη οικονομία και στην ψηφιοποίηση.