Ρωσία: Αντιμέτωπος με 3,5 έτη φυλάκισης ο Ναβάλνι

Τον κίνδυνο φυλάκισης για 3,5 χρόνια αντιμετωπίζει ο Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς βρίσκεται στα καταζητούμενα πρόσωπα λόγω παραβίασης των όρων της ποινής φυλάκισης με αναστολή που του είχε επιβληθεί.

Ένας από τους δικηγόρους του, ο Βαντίμ Κομπζέφ, δήλωσε στο Reuters ότι ο πελάτης του βρίσκεται στον εθνικό κατάλογο καταζητούμενων επειδή κατηγορείται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών της Ρωσίας ότι δεν παρουσιάστηκε στο τέλος του περασμένου χρόνου σχετικά με μια ποινή με αναστολή που του είχε επιβληθεί για υπεξαίρεση.

Κατά τον Ναβάλνι η αρχική υπόθεση εις βάρος του ήταν κατασκευασμένη, ισχυριζόμενος ότι την περίοδο εκείνη βρισκόταν στη Γερμανία όπου λάμβανε θεραπεία ως εξωτερικός ασθενής για τη δηλητηρίαση εις βάρος του και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να παρουσιαστεί στις ρωσικές αρχές.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών επισημαίνει ότι ο Ναβάλνι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Βερολίνου τον Σεπτέμβριο. Κατά συνέπεια, ο ίδιος θα έπρεπε να παρουσιαστεί στις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε στο αεροδρόμιο του Τομσκ της Σιβηρίας, καθώς έπινε τσάι. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ο Ρώσος πολιτικός δηλητηριάστηκε με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok.