Πελώνη για σχολεία: Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα οριστικά το τοπίο στο εάν τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα ή όχι.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, άφησε- μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία

«Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (αύριο) και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της» τόνισε.

«Η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. ‘Ολα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα», σημείωσε στην συνέχεια, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων και η επαναλειτουργία με κάποιον τρόπο του λιανεμπορίου.

Και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με δηλώσεις του τόνισε ότι όλα θα κριθούν αύριο από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή των ειδικών.

Οι αποφάσεις αυτές, να σημειώσουμε ότι δεν κρίνουν μόνο το τι θα γίνει με τα σχολεία, αλλά και με την λειτουργία του λιανεμπορίου.