Οι Αρχαίοι Έλληνες... των Αρχαίων Ελλήνων (μέρος πρώτο) - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Οι Αρχαίοι Έλληνες… των Αρχαίων Ελλήνων (μέρος πρώτο)

Προ ολίγων ημερών έπεσε στα χέρια μου ένα κείμενο του Αριστοτέλη, τα Μετεωρολογικά,  με αναφορές στους κατακλυσμούς που έχουν συμβεί στον αρχαίο κόσμο.

Αμέσως «μου άνοιξε η όρεξη» να το διαβάσω. Καθώς λοιπόν διάβαζα το κείμενο αυτό διαπίστωσα πως ο Αριστοτέλης αναφέρεται στους κατακλυσμούς και ειδικότερα σε αυτόν του Δευκαλίωνος (περί το 9500 πΧ) που ήταν και ο τελευταίος από τους τρείς συνολικά που έχουν συμβεί, λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος κατακλυσμός είναι και αυτός που χωρίζει εμάς από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο!

  • Δηλαδή;; Πόσο αρχαίο ελληνικό κόσμο;; Για ποια αρχαία αρχαιότητα μιλούσε ο Αριστοτέλης;; Δηλαδή από τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνος και μετά μιλάμε για την ύπαρξη της τωρινής  Ελ Λας (Γαία των φωτισμένων σημαίνει..), άρα αυτοί οι πριν 9500 πΧ μέχρι και σήμερα αποτελούμε το νέο ελληνικό κόσμο και οι πριν τον αρχαίο τότε εμείς γιατί λέμε αρχαίους Έλληνες τους προ 3000 ετών;;- Μα τί γίνεται;; Για ποιο 3000 πΧ μιλάμε; Και ο Αριστοτέλης μας μιλάει για το 9500 πΧ;; Μα τί γίνεται;; Έχω μπερδευτεί. Στο σχολείο μας μιλούσαν για μια ιστορία που ξεκινά το 3000 πΧ και ίσως λίγο παλαιότερα με τον κυκλαδίτικο πολιτισμό- στο 3600 πΧ περίπου.

Όπως καταλάβατε όλες αυτές οι σκέψεις μαζί και πολλές άλλες, πέρασαν από το μυαλό μου και φυσικά δεν μπόρεσα απλά να το ξεχάσω.

Ξεκίνησα λοιπόν μια έρευνα, μια έρευνα βασισμένη στους αρχαίους Έλληνες ιστορικούς και φιλοσόφους μας- σύμφωνα με τον Αριστοτέλη δεν είναι αρχαίοι- και παράλληλα έκανα έρευνα και γενικότερα σε όλον τον κόσμο, τί εννοώ;; Έψαξα πηγές από όλο τον κόσμο πρώτα απ’ όλα για ένα πολύ σημαντικό λόγο. Οι κατακλυσμοί που έγιναν και ειδικά ο πρώτος του Ωγύγεως το 12500 πΧ σύμφωνα με τον Αριστοτέλη ήταν αποτέλεσμα μίας απότομης μετατόπισης των πόλων της Γης από απότομο λιώσιμο των πάγων περί τίς 72(!) μοίρες μέσα σε διάστημα λίγων ωρών και λέω μισό λεπτό, πως ήξερε ότι το 12500πΧ υπήρχαν πόλοι στη Γη (;) και πως ήξερε και την μετατόπιση τους, πόση ήταν αυτή και με τί αιτία; Αναπόφευκτα έπρεπε να ερευνήσω όπως καταλάβατε και ιστορίες από όλο τον κόσμο.

Είμαι σε θέση να σας παραθέσω λοιπόν τα στοιχεία που βρήκα και αυτό αγαπητοί μου φίλοι και αναγνώστες του proskinio.gr θα είναι το πρώτο μας διαδραστικό θέμα. Ένα θέμα ανοιχτό σε όλους που έχουν κάτι να πουν. Ένα στοιχείο που γνωρίζουν.

Όπως σας είχα πει και στο προηγούμενο άρθρο μου, ας μιλήσουμε για ιστορία, βασιζόμενοι πάντα σε πηγές, αλλά με μάτια ανοιχτά και βαθιά αντίληψη, ξεκινάμε να μιλήσουμε για ιστορία!!

-Σύμφωνα με τον Πλάτωνα  στα έργα του Τίμαιος και Κριτίας έγινε αναφορά από τους Αιγυπτίους πως κάποτε πριν πολλά χρόνια είχε γίνει ένας πόλεμος μεταξύ των Αθηναίων και των Ατλάντων από αυτόν τον πόλεμο που ουσιαστικά- όπως αναφέρουν οι Αιγύπτιοι εξαφανίστηκε η οποιαδήποτε τεχνολογική (!) εξέλιξη της εποχής.

Γυρίζοντας πάλι τον κόσμο στην λίθινη εποχή (!)- βυθίστηκε όλη η κοιλάδα του Αιγαίου- ναι κάποτε το Αιγαίο πέλαγος ήταν μια τεράστια πεδιάδα- και καταποντίστηκε η Ατλαντίδα μέσα στη θάλασσα, στον σημερινό Ατλαντικό ωκεανό.

Όλα αυτά αποτελούσαν για τον Πλάτωνα τα γεγονότα του δεύτερου ιστορικά κατακλυσμού του κόσμου αυτού που ονομάζεται κατακλυσμός της Ατλαντίδας και πραγματοποιήθηκε το 10500πΧ.!

Για το συγκεκριμένο θέμα είχε μιλήσει και ο Ηρόδοτος καθώς και ο Ησίοδος στο έργο «Θεογονία».

  • Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο στο έργο του «Ιστορίαι» οι Άτλαντες που ήταν κάτοικοι της Ατλαντίδας, ενός συμπλέγματος 3000 νήσων στον ωκεανό πέρα από τις στήλες του Ηρακλέους ( σημερινό Γιβραλτάρ), εισήλθαν στην Μεσόγειο θάλασσα πριν πάρα πολλά χρόνια με σκοπό να κατακτήσουν τους λαούς της Μεσογείου. Οι μόνοι που αντιστάθηκαν και τους νίκησαν ήσαν οι αρχαίοι Αθηναίοι!! Ήταν αυτοί επίσης οι οποίοι υποδούλωσαν την περιοχή της Αιγύπτου και την χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο στον πόλεμο με τους Αθηναίους..
  • Χαρακτηριστικά ο Ηρόδοτος αναφέρει πως μετά την εκδίωξη των Ατλάντων από την Αίγυπτο οι Αθηναίοι, κυνήγησαν τους Άτλαντες έως και την Ατλαντίδα με αλλεπάλληλες καταστροφές στην περιοχή σε σημείο που η τότε εύφορη κοιλάδα των Εσπερίδων μετατράπηκε σε μια τεράστια άγονη έκταση, την γνωστή σε όλους μας έρημο Σαχάρα.
  • Ο Ησίοδος στο έργο του  θεογονία  αναφέρεται στους τρεις μεγάλους κατακλυσμούς που συντελέστηκαν στη Γη..

Ήταν ο πρώτος που μίλησε για την ολική καταστροφή του πλανήτη με έναν παγκόσμιο κατακλυσμό από απότομη αύξηση της στάθμης των υδάτων καθώς οι πόλοι μετατοπίστηκαν. Ήταν αυτός που μίλησε και για τους άλλους δύο κατακλυσμούς- της Ατλαντίδος και του Δευκαλίωνος- καθώς και για την ύπαρξη του ανθρώπινου γένους και ειδικά για τα αρχαία ελληνικά φύλα της τότε εποχής δηλαδή προ του πρώτου κατακλυσμού κι αυτά που δημιουργήθηκαν μετά.

  • Στον Ηρόδοτο αναφέρονται οι Αιγύπτιοι για τη δημιουργία των πυραμίδων με υλικά που ήρθαν από μακρινές περιοχές όπως ο γρανίτης και ο κασσίτερος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός πως ο κασσίτερος- που είναι βασικό συστατικό στην ανάμειξη με το χρυσό ώστε ο δεύτερος να είναι πιο ανθεκτικός και σκληρός- κατέφθανε στην περιοχή με πλοία από τις Κασσιτερίδες νήσους. Τα νησιά αυτά βρίσκονταν εκεί όπου η Γη σκεπάζονταν από σκότος και φως δεν έβλεπε και είναι η σημερινή μεγάλη Βρετανία!

Και όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι οι πυραμίδες υπήρχαν εκεί πριν έλθουν οι Άτλαντες στην Αίγυπτο και πριν το πόλεμο με τους Αθηναίους! Μιλάμε δηλαδή για μία εποχή πριν από 10500 χρόνια!

Φίλοι μου, η έρευνα και η αναζήτηση για την ιστορία δεν θα σταματήσει ποτέ. Σας παρέθεσα κάποια σημαντικά στοιχεία από τους δικούς μας φιλοσόφους και ιστορικούς.

Περιμένω με ανυπομονησία από εσάς να ανοίξουμε την συζήτηση και την επόμενη φορά θα αναφερθούμε σε πηγές από όλο τον κόσμο πάνω σε αυτό το θέμα.

Και όπως είπε κάποτε μια ανώτερη μορφή που πάτησε σε αυτήν την Γαία… «να ερεύνατε τάς γραφάς»’. Σίγουρα είχε βαθύ νόημα αυτό που είπε.

Πηγές: Πλάτωνος Κριτίας

Πλάτωνος Τίμαιος

Ησίοδος Θεογονία

Ηρόδοτος Ιστορίαι

Αριστοτέλης Μετεωρολογικά

Χρήστος Αναγνώστου

— Σ.σ: Η σελίδα μας δεν υιοθετεί απαραίτητα τις απόψεις του γράφοντος. Αυτό ισχύει και για όλα τα άρθρα που και στο μέλλον (από όποιον αρθρογράφο) θα γραφτούν. Όμως παρέχει το βήμα για την ελεύθερη ανάπτυξη θεμάτων και απόψεων στο πλαίσιο της πολυφωνίας.