Ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις μέσω e-shop

Ξεκίνησε σήμερα η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων στην αγορά, με τους καταναλωτές να πραγματοποιούν τις αγορές τους μέσω e-shop.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα παραμένουν κλειστά, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας του click away, των κομμωτηρίων και των βιβλιοπωλείων μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να τεθεί σε προτεραιότητα η άμεση επαναλειτουργία των σχολείων, αρχικά με την μέθοδο του click away και στη συνέχεια με την μέθοδο click in shop.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνει:

«Μία ακόμα έκπληξη προέκυψε για τον κλάδο του λιανεμπορίου. Είναι άξιο περιέργειας, γιατί προκρίνεται η επαναλειτουργία των σχολείων σε σχέση με την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου, το οποίο βρίσκεται για όγδοη εβδομάδα κλειστό και υπό καθεστώς οικονομικής ασφυξίας. Θεωρούμε κρίσιμη προτεραιότητα την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων, αρχικά έστω και με τη μορφή του “click away” και σύντομα με τη μορφή του “click in shop”, προφανώς συνυπολογίζοντας τους υγειονομικούς δείκτες. H λειτουργία των σχολείων θα μπορούσε να ακολουθήσει στη συνέχεια, προβλέποντας ειδική μέριμνα για γονείς με παιδιά στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε για ακόμα μία φορά το λιανικό εμπόριο να είναι ο εύκολος στόχος, πού ανοίγει και να κλείνει κατά βούληση, ερήμην μας. Ας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σηκώνει στην πλάτη του τεράστιο οικονομικό βάρος. Αναμένουμε άμεσα την κρίσιμη τοποθέτηση της κυβέρνησης επί αυτού του θέματος, γιατί έπειτα από την απώλεια του τζίρου των εορτών, θα είναι καταστροφικό να χαθεί και η περίοδος των εκπτώσεων».