Μπολσονάρου: Η Βραζιλία χρεοκόπησε

Σε καθεστώς χρεοκοπίας βρίσκεται η Βραζιλία, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της χώρας, Ζαίχ Μπολσονάρου.

Μιλώντας σε υποστηρικτή του που τον χαιρέτισε μπροστά στην επίσημη κατοικία του στην Μπραζίλια, ο Μπολσονάρου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Βραζιλία χρεοκόπησε. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Ήθελα να αλλάξω τον πίνακα των μειώσεων των φόρων, αλλά ήρθε αυτός ο ιός που τον τροφοδοτεί ο Τύπος, αυτός ο Τύπος χωρίς ενδιαφέρον».

Ο ίδιος αποδίδει την οικονομική δυσχέρεια της χώρας στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν από τους κυβερνήτες των Πολιτειών προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Επιπλέον, ο Μπολσονάρου επισήμανε την πρόθεσή του να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές, με στόχο την αύξηση των εισοδημάτων που δεν καταβάλουν φόρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτικότητά του αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες λόγω των έκτακτων μέτρων στήριξης σε δεκάδες εκατομμύρια πολιτών. Παρ’ όλα αυτά, η οικονομική ενίσχυση διακόπηκε εξαιτίας της πίεση που δημιουργεί το χρέος της χώρας.

Πολλοί προειδοποιούν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη στέλνει την Βραζιλία σε μακρά περίοδο αβεβαιότητας.

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κρούσματα κορωνοϊού προβλέπεται να αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες λόγω των συναθροίσεων κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.