Μητσοτάκης: Η διαδικασία του εμβολιασμού προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει

Στο Κέντρο Υγείας Καμινίων το οποίο αποτελεί και εμβολιαστικό κέντρο για τον κορωνοϊό, βρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με ηλικιωμένους άνω των 85 ετών οι οποίοι βρίσκονταν εκεί για να εμβολιαστούν, ενώ ενημερώθηκε από το προσωπικό για το πως εξελίσσεται η διαδικασία του σχεδίου εμβολιασμού.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η εκστρατεία εμβολιασμού προχωρά κανονικά στην χώρα βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει, υπό την αρμοδιότητα της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

«Η διαδικασία του εμβολιασμού προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει. Χθες κάναμε παραπάνω από 17.000 εμβόλια σε ολόκληρη την επικράτεια. Έχουμε ξεπεράσει τους  140.000 εμβολιασμούς από τότε που ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε με αυτή τη διαδικασία και με αυτή την ταχύτητα.

Έχω πει πολλές φορές ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πολλά περισσότερα εμβόλια, πλην όμως ο αριθμός των εμβολίων -ως γνωστόν- είναι καθορισμένος από τους περιορισμούς που έχουν τεθεί από τις εταιρείες και από τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει σε ευρωπαϊκό επίπεδο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.