ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει την Πέμπτη- Κρίσεις στις Ε.Δ

Προγραμματισμένο ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα διεξαχθεί μεθαύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου με κύριο θέμα ενδεχόμενες αλλαγές στην ηγεσία του στρατεύματος.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν φαίνεται να τίθεται θέμα αλλαγής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αλλά ούτε και των Αρχηγών του Στρατού Ξηράς και του Ναυτικού.

Μια πιθανότητα υπάρχει για την περίπτωση του Αρχηγού ΓΕΑ, κ. Μπλιούμη καθώς συμπληρώνει δυο χρόνια θητείας και σύμφωνα με τους κανονισμούς απαιτείται η ενεργοποίηση της διάταξης για δύο συν ένα χρόνια ή η αντικατάστασή του.

Σίγουρα ωστόσο αναμένεται να προκύψουν αλλαγές σε θέσεις που βρίσκονται πιο κάτω στην ιεραρχία του στρατεύματος, όπως είναι ο Αρχηγός Στόλου, 1ης Στρατιάς και ο Τακτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, εντονότερη αναμένεται αυτήν την φορά η παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, καθώς πλέον έχει αποκτήσει πλήρη γνώση της κατάσταση και της ανθρωπογεωγραφίας στο στράτευμα, σε σχέση με την προηγούμενη διαδικασία κρίσεων.