Κορωνοϊός: Συμφωνία CureVac – Bayer για την εμπορική διάθεση του εμβολίου

Σε συμφωνία με την χημική βιομηχανία Bayer για την εμπορική διάθεση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού κατέληξε η εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac.

Σε κοινό ανακοινωθέν οι δύο γερμανικές εταιρείες επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως «η Bayer θα συνεισφέρει με την τεχνογνωσία και τις υπάρχουσες υποδομές της σε θέματα όπως οι κλινικές επιχειρήσεις, τα ρυθμιστικά θέματα, η φαρμακοεπαγρύπνιση, οι ιατρικές πληροφορίες, η απόδοση των εφοδιαστικών αλυσίδων και η υποστήριξη σε επιλεγμένες χώρες».

Η CureVac, η οποία ξεκίνησε κλινική μελέτη φάσης 3 για το εμβόλιο του κορωνοϊού, αναζητούσε εμπορικό εταίρο για την διάθεση του εμβολίου.

Η εταιρεία δηλώνει έτοιμη να παράγει έως και 300 εκατ. δόσεις το 2021 και μέχρι 600 εκατ. δόσεις το 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η CureVac απασχόλησε την επικαιρότητα τους προηγούμενους μήνες, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να προσπάθησε

να εξασφαλίσει αποκλειστική πρόσβαση στο πειραματικό εμβόλιο. Τα δημοσιεύματα προκάλεσαν την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αποφάσισε άμεσα τη χρηματοδότηση της γερμανικής εταιρείας με 80 εκατ. ευρώ.

Άλλοι επενδυτές της CureVac είναι το Ίδρυμα Γκέιτς, η GlaxoSmithKline και η γερμανική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προχωρήσει σε συμφωνία για την παραλαβή έως 405 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου από την CureVac.