Κορωνοϊός – ΕΕ: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Moderna από την Κομισιόν

Την έγκριση του εμβολίου της Moderna κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά την θετική γνωμοδότηση που έδωσε την Τετάρτη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Αναφερόμενη στο ζήτημα, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι η ΕΕ παρέχει «περισσότερα εμβόλια COVID-19 για τους Ευρωπαίους. Με το εμβόλιο Moderna, το δεύτερο που έχει πλέον εγκριθεί στην ΕΕ, θα έχουμε επιπλέον 160 εκατομμύρια δόσεις. Και θα έρθουν περισσότερα εμβόλια. Η Ευρώπη έχει εξασφαλίσει έως και δύο δισεκατομμύρια δόσεις πιθανών εμβολίων COVID-19. Θα έχουμε περισσότερα από αρκετά ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια για την προστασία όλων των Ευρωπαίων».

Ακόμα, η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, επισήμανε πως «είμαστε όλοι σε αυτό μαζί και ενωμένοι. Γι ‘αυτό έχουμε διαπραγματευτεί το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο εμβολίων στον κόσμο για όλα τα κράτη μέλη μας. Σήμερα εγκρίνουμε ένα δεύτερο ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο από τη Moderna, το οποίο μαζί με το BioNTech-Pfizer, θα διασφαλίσουν ότι θα διατεθούν 460 εκατομμύρια δόσεις με αυξανόμενη ταχύτητα στην ΕΕ και θα έρθουν περισσότερες. Τα κράτη – μέλη πρέπει να διασφαλίσουν ότι ακολουθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών. Οι προσπάθειές μας δεν θα σταματήσουν έως ότου είναι διαθέσιμα εμβόλια για όλους στην ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συμφωνήσει με την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία για την παραλαβή 160 εκατομμυρίωνν δόσεων εμβολίου.