Κορωνοϊός – Γερμανία: Κίνδυνος αύξησης των κρουσμάτων λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους

Τον κώδωνα του κινδύνου για την μεταδοτικότητα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού έκρουσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ζάιμπερτ μίλησε για «ένα σκοτεινό νέφος πολύ σοβαρού κινδύνου στο παρασκήνιο», ενώ πρόσθεσε πως «τώρα βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Υπήρξε μια ικανοποιητική μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν το τελευταίο 24ωρο 6.729 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του επιδημιολογικού ινστιτούτου Robert Koch (RKI)».

Επιπλέον, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «την ίδια στιγμή, διατρέχουμε τον μεγάλο και πολύ πραγματικό κίνδυνο ότι η βρετανική μετάλλαξη θα συνεχίσει να εξαπλώνεται στη χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες και ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων θα μπορούσαν να αυξηθούν ξανά. Δεν περιμένουμε ότι η Γερμανία θα ξεφύγει από την περαιτέρω εξάπλωση της μετάλλαξης του ιού». 

Κατόπιν, έθεσε ως προτεραιότητα την μείωση των κρουσμάτων, κάτι που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την επαναλειτουργία των σχολείων και των νηπιαγωγείων.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης κάλεσε σε συνεργασία και εφαρμογή των κανόνων για την αποτροπή της διασπορά του ιού.