Κορωνοϊος: Αποκαλύψεις από γιατρούς στην Ουχάν – Εντολές για συγκάλυψη της μεταδοτικότητας του ιού

Μεγάλες αποκαλύψεις για τον τρόπο που η Κίνα διαχειρίστηκε τον κορωνοϊό κατά το πρώτο διάστημα της εμφάνισής του στην πόλη Ουχάν δημοσιοποιούνται σε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο ITV με τίτλο «Outbreak: The Virus That Shook The World».

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ντοκιμαντέρ αναφέρεται σε μια ανεξάρτητη έρευνα όπου επισημαίνεται ότι τόσο «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) όσο και η Κίνα θα μπορούσαν να δράσουν νωρίτερα στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού».

Είναι χαρακτηριστικό ότι Κινέζοι γιατροί που βιντεοσκοπήθηκαν κρυφά παραδέχθηκαν την σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά «τους είχε ζητηθεί να λένε ψέματα γι’ αυτό».

Ταυτόχρονα, σημειώνουν ότι ήταν γνωστό πως ο κορωνοϊός «μεταδιδόταν μεταξύ των ανθρώπων», αλλά στα νοσοκομεία τους ζητούνταν «να μην πουν την αλήθεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκκλήσεις για απόσυρση των εορτασμών του νέου έτους απορρίφθηκαν, επειδή οι Αρχές ήθελαν να «παρουσιάσουν μια αρμονική και ευημερούσα κοινωνία».

Άλλος γιατρός επισημαίνει ότι γιατροί που έδωσαν το παρόν σε συνάντηση τους ζητήθηκε να μην αποκαλύψουν την πραγματικότητα για την μεταδοτικότητα του ιού.

Επιπλέον, οι ειδικοί γνώριζαν ότι οι συγκεντρώσεις και τα ταξίδια επιδείνωναν την επιδημιολογική κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα ενημέρωσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για τον κορωνοϊό στις 31 Δεκεμβρίου. Οι πρώτοι θάνατοι δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα Ιανουαρίου.