Κικίλιας: Χαίρομαι που βλέπω ότι ο εμβολιασμός πηγαίνει πολύ καλά στους υγειονομικούς

«Χαίρομαι που βλέπω ότι ο εμβολιασμός πηγαίνει πολύ καλά στους υγειονομικούς. Αυτή θα είναι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου η πρώτη φάση του εμβολιασμού, στους ανθρώπους που δίνουν μάχη στα Νοσοκομεία όλους αυτούς τους μήνες με την Covid» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Ο υπουργός Υγείας εκτιμά ότι ο τρόπος που εξελίσσεται και αναπτύσσεται το σχέδιο για τον εμβολιασμό των υγειονομικών είναι ικανοποιητικός σε όλες τις δομές υγείας.

Ανέφερε ακόμα ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν οι πλατφόρμες για τους πολίτες, ξεκινώντας από τους υπέργηρους, άνω των 85 ετών. «Θα έχουμε τη δυνατότητα τις επόμενες εβδομάδες και μήνες – είδατε ότι εγκρίθηκε και δεύτερο εμβόλιο μετά της Pfizer, το εμβόλιο της Moderna – να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και του υπόλοιπου πληθυσμού» υπογράμμισε, ενώ απηύθυνε έκκληση σε όλους να προσέξουν τους επόμενους δύο μήνες τους οποίους χαρακτήρισε ως μήνες των αναπνευστικών λοιμώξεων, έως ότου εμβολιαστεί και ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.